Ester

Efter många års längtan skaffade vi äntligen en strävhårig dvärgtax 2015. Ester lyckas kombinera en fantastisk stamtavla full av både utställnings- såväl som jaktchampions, med en fantastisk  personlighet så vi är så otroligt glada över vår tax! Dessutom gör hennes charmerande personlighet att hon konverterar även den mest inbitne icke-taxägare till att börja fundera över att skaffa sig en egen tax…

Faktum är att hon redan under jakten hösten 2015 fick följa med på sina första jakter och imponerade djupt på passksyttarna för sitt härligt dovt klingande skall när hon drev rådjur.

Sedan dess har vi hunnit med lite viltspår och fler härliga drev under 2016, 2017 och 2018. 

Planen är att meritera och utvärdera henne under 2017 för att sedan låta henne träffa en trevlig taxhane under 2018 för en kull med riktigt bra jagande dvärgtaxar!

Eftersom Ester verkligen uppfyllde våra förväntningar har vi nu hittat en fantastiskt trevlig dvärgtaxhane vid namn DKCH SCH Sweetax Sixten Sparre. Förutom att han  är en charmerande personlighet har han en riktigt bra stam bakom sig med bland annat en otroligt högt meriterad mor vid namn DkCh SCH NCh NordCH IntCh KbhV08 KbhV09 Sweetax Kiss me Kate. 

Både Ester och Sixten är givetvis ögonlysta, Sixten är dessutom ryggröntgad.