Vi är så himla glada att kunna tillkännage att vi äntligen väntar små taxvalpar här hos oss! Efter många års längtan skaffade vi äntligen en strävhårig dvärgtax 2015. Ester lyckas kombinera en fantastisk stamtavla full av både utställnings- såväl som jaktchampions, med en otrolig personlighet så vi är så otroligt glada över att vi nu äntligen har hittat en riktigt bra hane som kompletterar henne på ett bra sätt…

Redan under jakten hösten 2015 fick hon följa med på sina första jakter och imponerade djupt på passkyttarna tack vare sitt härligt dovt klingande skall när hon drev rådjur fram till dem. Sedan dess har vi hunnit med lite viltspår och fler härliga drev under 2016, 2017 och 2018

Ester, eller egentligen SE VCH Size Small A Littlebitty Pretty One, är nu parad med en underbar dvärgtaxhane vid namn DKCH SCH Sweetax Sixten Sparre. Förutom att han är otroligt charmerande med en underbar personlighet har han en riktigt bra stam bakom sig med bland annat en riktigt högt meriterad mor vid namn DkCh SCH NCh NordCH IntCh KbhV08 KbhV09 Sweetax Kiss me Kate. 

Både Ester och Sixten är givetvis ögonlysta, Sixten är dessutom ryggröntgad. 

Vi förväntar oss mentalt stabila och tillgängliga valpar med riktigt bra arbetsförmåga, de kommer att bil registrerade som normaltaxar eftersom Ester är det men vi räknar med att de kommer att bli dvärgtaxar vid slutmätning. Dock är storleken inget vi kan garantera, däremot garanterar vi trevliga valpar och stöttning genom hela livet.

Valparna är beräknade till början av maj 2018 och är därmed leveransklara ungefär i början av juli. Vi har eventuellt någon otingad valp, beroende på hur många det är som simmar omkring där inne så är du intresserad av en riktigt trevlig strävhårig tax som dessutom är vacker att se på och går att jaga tillsammans med är du välkommen att höra av dig!